torstai 28. heinäkuuta 2011

Kerran vauhtiin pääsin, niin laitetaan kaikki kerralla :)

Kerrankin sain itseni istahtamaan penkille ja päivittämään kunnolla blogin valmistuneista töistä. Kyllähän minä saisin puhelimenkin kautta ne päivitettyä, mutta Novitan sivuille ei jostain kumman syystä onnistu, joten olen päättänyt kaiken tehdä sitten kerralla.

Milkalle ompelin trikoo-pökät jäljelle jääneestä Apinat-trikoosta. Neiti on niin tykästynyt asukokoelmaansa, ettei ole sitä suostunut riisumaan, vaan tänään lähti mummon mukaan Pieksämäelle kyseinen asu päällä. Isäntä vain on sitä mieltä, että näyttää hölmöltä, kun paita ja housut on samaa kuosia :'(.






Tänään tosiaan Milka lähti niin reippaana mummon mukaan Pieksämäelle. Oli kuin naantalin aurinko, kun aamupäivällä lähtivät. Ensiksi kävivät isomummon luona herkuttelemassa, jonka jälkeen kauppoihin pyörimään. Katsotaan, milloin ovat Pieksämäellä, koska mummon tuntien, niin sitä pyöritään ja pitkään kaupassa. :)

Olen ommellut myös pari pipoa. Todella nopeasti, en hirveästi keskittynyt ohjeeseen, vaan annoin saumurin surruuttaa.





Ihan kivan näköisiä tuli. Sattui kangaspala just riittämään.

Kaikkihan tietää, että kuinka kivaa on jäätelö kesällä, kun on lämmintä, niin sitten kylmää jäätelöä syömään. Ihanaa huomata, kunka meidän vauva on kasvanut ja alkanut syömään kaikkea mahdollista. Tavallista maitoakin on juonut jo monta kuukautta. Eilen syötiin lisää jäätelöä ja ihan itse. Voi sitä sotkua ;)

 Ei se mene, vaikka kuinka yritän saada mahtumaan kokonaisena suuhuni..

 Tältä minun suu tällä hetkellä näyttää.. Mekkokin sai vähän maistaa jäätelöö..

 Jäätelö on hyvää.. 

Tätähän on vielä, vaikka kuinka paljon jäljellä..

Vielä muutama kuva meidän aurinkoisesta Prinsessasta:

 Minnehän me nyt ollaan matkalla..

 Kylläpä oli hauska juttu..











---------------------------------------

Vielä viimeisenä, muttei vähäisempänä: tänään saapui tiistaina tilaamani kankaat:

Novitan Vaihda Pareittain -vaihto

Minä suostuin virkkaamaan Piitsu77:lle Wc-paperirullatelineen. Hieman siihen meni aikaa, mutta sain minä sen valmiiksi, kun vain otin itseäni niskasta kiinni.

Siitä tuli hieno, vaikka itse sanonkin.

Novitan Kevyt Kesävaihto

Minä tässä jokin aika sain paketin. Joka oli todella runsas, vaikka kyse olikin Kevyestä Kesävaihdosta.
Paketin päällä luki lähettäjänä: Kimmo. Isäntä soitti heti, kun posteljooni oli ovikelloa soittanut ja paketin antanut, että kukas Kimmo minulle paketin on lähettänyt. Mie olin: "Mistä minä tiedän :D"

Isäntä, kun potee pientä mustasukkaisuutta :D.

Mielettömän ihanan paketin sain Lilan pojalta.

Sekä tiskirätti, joka unohtui kuvasta:

Keksinautit ovat hyviä, suosittelen! Stressipallo on suloisen ihana! Napit hienoja (kunpa näitä löytäisin vielä 2-4 kpl lisää). Tiskirätti tosiaan pääsi heti käyttöön. Itsevirkattu kirjanmerkki. Suklaan tuoksuinen kynttilä ja mansetti. Ammuu-kortti. Ja keksipurnukka, joka tosin ei täyty kekseillä, koska eivät ne siellä kauaa säilyisi.

Kiitos!

Novitan Patalappu -vaihto

Minä sain Nellynooralta hienon, värikkään patalapun:

Patalappu on ollut jo käytössä. Hieman vaatii vielä totuttelua, koska olen tähän asti käyttänyt patakintaita.

------------------------------

Minä lähetin patalaput Tepa-80.
Hänen blogistaan löytyy kuvat, koska omani on toisella kovalevyllä ja isäntä ei ole saanut yhdistettyä vielä o_O.

perjantai 22. heinäkuuta 2011

Minä tein sen!!!

Nimittäin ompelin elämäni ensimmäisen t-paidan Milka rakkaalle. Koko 104 cm ja ohje Ottobre 3/2011.

Kuosina on aivan ihana apina-trikoota. Resorit ompelin niin, ettei sauma näy, vaan on piilossa.

Kyllähän nuo saumat kiemurtelee välillä, mutta kelpaa minulle. Ja ompelukoneessani, vaikka kuinka hiljaisen "lähdön" yritän tehdä, ni ottaa ihan mahdottoman spurtin.

Mutta tämä olotila, kun sain paidan valmiiksi. Se onnistumisen tunne. Tuntuu niin ihmeelliseltä, että osasin :). En nimittäin uskonut.

Tänään alkoi lapsivapaa viikonloppu. Olen vain ja mietin, että mitä seuraavaksi ompelisin.

Mikä harmittaa.. tänään piti kesävaihdon paketti postittaa, jonka muistin, kun itellan kuorma-auto ajoi vastaan. Klo oli jo 16.45, etten olisi ennättänyt hakea kotoa ja postittaa. Keskiviikkona olisi pitänyt jo postittaa. Hyvä minä :'(.





keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Kyh-sukka, Ompelua ja muuta höpinää

Tässä taitaa tulla pisin päivitys ikinä. En vain jostain kumman syystä jouda koneelle istumaan, että voin ihan ajatuksen kanssa kirjoittaa ja rauhassa. Nyt on sitten vaikeutena se, että mistähän sitä aloittaisi.

Taidan aloittaa KYH-sukasta
Junasukat
Lanka: 7-veljestä
Kulutus: 35 g

Taitaa loput kyh-työt jäädä keskeneräiseksi, koska olen innostunut harjoittelemaan ompelemista ja en minä jouda neulomaan/virkkaamaan. He, jotka voittivat arvonnassa, niin pyydän nöyrimmästi anteeksi, mutta kyllä mie ne vielä postitan :).

Tosiaan olen Hinnille ommellut noita perushousuja. Kerran löysin helpon mallin ja ehkä myös tylsänkin, mutta sitten, kun taidot karttuu (jos karttuu), niin kokeillaan jotain muuta.

Kyllähän ompeleminen on mukavaa ja terapeuttistakin, jos sen vain osaisi.. Minä olen valitettavasti luonteeltani sellainen, että saatan liiankin helposti antaa periksi, mutta sitten taas: "En halua antaa periksi, vaan taistelen homman kanssa niin pitkään, että se valmistuu"

Sain äidiltä lainaan saumurin, jossa oli langan kireydet jotenkin löystyneet, mutta onneksi sain apua Sannalta. Hänellä ei siinä pitkään mennyt, kun huomasi, että neulojen langat olivat vain liian löysät. Hyvä minä!

 3. Housut - Koko 74 cm
Neidistä vain ei pahemmin kuvia meinaa saada, varsinkaan hyvä, koska on sen verran liikkuvaista sorttia nykyään. Nalle Puh -trikoosta.

 Tässä mä esittelen mun hienoja, värikkäitä housujani, joissa voisi kyllä hieman kireämmät resorit vyötäröllä olla, ettei tippuisi päältä :D. Minäkö hoikka..


 Mitähän minä nyt keksin..

 Taidan lähteä laittamaan stereoihin uudet asetukset, kun äiti ei enää katso..

4.-5. Housut Hinnille - Koko 74 cm
Kankaat on tilattu Sampsukka Oy:stä. Ihanaa velouria. Näissä saisi vieläkin tiukempi resori vyötäröllä olla, mitä ohjeessa oli. Tosin sitäkin pienemmän jo tein, mutta olisi saanut vielä lyhyempi olla. Pitänee syöttää neitiä enemmän, niin vyötäröllekin tulisi jotain ;). Eikä vain kasvaisi pituutta.

Sittenhän minä tässä joku päivä tuskailin Suuri Käsityö -lehdessä 7/2011 ollutta Pyykkipoikapussia, johon sain apua RyytimaanMinnalta. Kiitos!

Tänään sen viimeistelin. Olisihan siitä paremmankin saanut, mutta muistakaa: En ole oikeastaan yhtään ommellut. En ymmärrä ompelusanastoa jne. Kaula-aukon ympäri vielä hurruuttelin, koska halusin tehdä samallalailla kuin kestovaippoja ommellessa.

Pyykkipoikapussia eilen klo 21.00 jälkeen ommellessa, kun tuli aika valita tuo silkkinauha tuohon vyötärölle, niin otin kuvia eri vaihtoehdoista ja lähettelin isännälle kuvia ja kysyin, että mikä olisi paras vaihtoehto. Isäntä valitsi yhden, mutta mie sitten, kun soitin, että olisi minulla tällainen leveäkin nauha tätä pyykkipoikapussia varten, jos se olisi kuitenkin parempi.. Isäntä: "niin siis mitä.. Pyykkipoikapussia vartenko minun mielipidettä kaipaat? minä, kun luulin neuvovani Hinnin mekkoa varten"

Sain siis itse valita ;). Tässä kuvaa valmistuneesta pyykkipoikapussista:


Sitten olen saanut kangastilauksen Lasten Metsola Oy:stä:
Mitähän minä näistä saisin aikaiseksi. Keltainen ja ruskea ovat resoria ja viimeiset kolme kangasta ovat trikookankaita.

--------

Lopuksi vielä meidän Hinni auringosta kuvia:





torstai 14. heinäkuuta 2011

Tarvitsen apua ompelemiseen

Minä olen todellakin aloittelija ompeluiden suhteen, tähän asti on tullut eniten neulottua ja virkattua. Nyt tahtoisin kuitenkin palauttaa mieleeni ompelun jalon taidon, mutta enhän mie taida mittään osata tehdä.

Ohje: suuri käsityö -lehdestä 7/2011. Pyykkipoikapussi

Haluan itselleni tehdä kyseisen pyykkipoikapussin Kietaisu-mekko mallin mukaan, mutta kohta, jota en ymmärrä.. On tämä:

Alussa neuvotaan:

Leikkaa kaksinkertaisesta kankaasta pussiosa 1X ja yksinkertaisesta kankaasta kietaisu ja alavara molemmat 1x . ELI alavara mitä? mallissa on katkoviivoin merkitty alavara.. Mutta en mä hoksaa, että tarkoitetaanko sillä tuota katkoviivojen välistä osaa vai mitä?

Ja sitten, ompele ukon reunat, niin sehän on tuo kolmioaukko, johon ompelen päärmeen tai siis miksikä sitä sanotaan, kun 1-2 cm käännän nurjalle ja ompelen kiinni..

Mitä useammin minä ohjetta luen läpi, niin sitä monimutkaiseksi koko homma menee. Kun kohta 1. ommellaan samallalailla kuin tuossa housut pyykkipoikapussissa kohta 1. niin, siinähän on jo monta eri juttua, jotka pitää tehdä.. APUA!

Ja housut pyykkipoikapussin kohta 1:

Aseta alavara pussikappaleelle oikeat puolet vastakkain. Ompele aukon reunat. Tee aukileikkauksia saumanvaraan, käännä alavara norjalle. Harsi alavara kappaleen ylä- ja alareunan saumanvaroihin.

--------------------

Eniten mua hämää tuo alavara, että mitä sillä tarkoitetaan.


Oma tekemä Merkki vaatteisiin yms

Haluaisin kokeilla tehdä Hipun ohjeen mukaan "oman merkin", mutta minä en keksi lyhyttä ytimekästä tekstiä niihin.

Laittakaapas ehdotuksia tulemaan! Paras ehdotus palkitaan jotenkin :). En vain vielä tiedä miten.

Mitenkäs nuo sitten esim kiinnitetään pussukaan tai housuihin, jos sen haluaa sivusaumaan kiinni..

keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

2. Housut Hinnille - Koko 74











2. Housut Hinnille
Koko: 74
 
Tällä mallilla housut on kyllä jopa nopea tehdä. Varsinkin, kun niin pieni on vielä tuo koko. Isompaa en vielä edes yritä, koska haluan työn valmistuvan nopeasti ;) . Kuvia neidistä on niin hauska ottaa, kun eihän Hinni halua hetkeäkään pysyä paikoillaan, joten ei lähikuvaakaan saa otettua.
Vielä, kun löytäisin helpon paidan ohjeen. Kankaita tuli tilattua Sampsukalta & Lasten Metsola Oy:stä.