perjantai 23. maaliskuuta 2012

Sly 18 - Maaliskuun paketti

Tänään lähdimme käymään kaupassa jo ennen puolta päivää. Meille outo aika, kun isäntä yleensä nukkuu klo 11.00 ja minä en ole mitenkään aamuihminen. Kevät tainnut minut herättää horroksesta, koska aloitin viikkosiivouksen heti aamusta ja lähdimme käymään kaupassa niin, että samalla haemme Suvi-Tuulin koulusta. Hänelle ei kyyti kelvannut, vaan halusi kävellä. Otimme kuitenkin sukset ja monot kyytiin, niin ei tarvinnut niitä kantaa.

Kaupasta tultiin kotiin, niin oli tullut noutoilmoitus, niin eikun takaisin kaupunkiin hakemaan postista paketti. Hieman pelotti avata paketti, koska tämän kuukauden aiheena oli oma lempileivonnainen. Eli SLY:n oma lempileivonnainen. Ajattelin, että onkohan vaikeampikin ohje eli laitettu minulle haaste mukaan. Kuitenkaan, kun en ole leiponut paljoa. Leivon aika usein, mutta helppoja ja tuttuja ohjeita.

Minun SLY:n yksi ehdoton lempileivonnainen on banoffee, jonka ympärille on maaliskuun paketti koottu.

  • Suklaata
  • Digestive keksejä
  • Vaniljasokeria
  • Kondensoitua maitoa (valmis prk)
  • Kauniita serviettejä
  • Ohje Banoffeehen
  • Kaunis pieni kortti
Minulle kondensoitu maito on ihan uusi tuttavuus. Kortissa lukee, ettei paketissa olevaa kondensoitua maitoa tarvitse keittää, niin minäkö vain lätkäisen purkin pohjan päälle? Ei tarvitse tuota kolmen tunnin keittämistä tehdä? Pakko tarkentaa.. Helpommallahan minä silloin pääsen, vaikka kivahan se olisi ollut katsoa, että mitä tapahtuu.

Banoffee tulee tehtyä Emman synttäreille ensi viikon sunnuntaina, jolloin ne vietetään.

Kiitos Sly:ni paketista! Kannatti odottaa!
 
--------------------------------------------
 

Banoffee

 (ohje kopioitu Elämä makeaksi -blogista, suluissa Sly:ni omia vinkkejä)

Pohja:

 300 g suklaa Digestive-keksejä (tai tavallisia digestive-keksejä ja rouhittua suklaata)
100 g voita

Täyte:

397 g kondensoitua maitoa (tai prk valmiiksi keitettyä)
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta (tai suklaarouhetta)


Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.

Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.

Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen, että seos jäähtyy.

Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.

Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.

Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!

(Banaanin sijaan käy myös  vadelmat, mustikat, puolukat tms.)

-----------------------


4 kommenttia:

  1. Juu, ei tarvitse keittää! Avaat vain purkin ja kauhot pohjan päälle! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, nyt siihen sain vastauksen, niin ei tarvitse pähkäillä :D

      Poista
  2. KIva paketti ja makoisa ohje !
    Toisella silmä katselin taas tuota söpöliiniä - ja toisella puolihuolimattomasti leuskelin.....

    VastaaPoista
  3. Herkullinen ohje ja kiva paketti :D Harmi kun just tänään aloitin sokerista vieroittautumisen...heh. No aina sitä voi kuolata, se ei lihota ;D

    VastaaPoista