perjantai 24. elokuuta 2012

Raparperi-riisipuuroo

Raparperi-riisipuuro


1 L vettä
1.5 dl puuroriisiä
300 g raparperia paloina
1.5 dl sokeria
ripaus kanelia
(ripaus inkivääriä)
1 dl vettä
0.5 dl perunajauhoja

Kiehauta vesi ja lisää riisit. Anna kiehua noin 10 minuuttia ja lisää joukkoon raparperit, sokeri, kaneli sekä halutessasi ikivääriä. Anna kiehua hiljalleen noin puolisen tuntia.
Kun riisit alkavat olla kypsiä ja raparperitkin ovat pehmmenneet, tee vedestä ja perunajauhoista suurus lasissa ja valuta joukkoon ohuena nauhana.
Anna pulpahtaa muutaman kerran. Siirrä jäähtymään erilliseen astiaan tai annosmaljoihin.
Tarjoile raparperi-riisipuuro maidon kanssa.


---------------

Tämän ohjeen jakoi sly20-kierroksen pari minulle. Äsken herkuteltiin. On hyvää! En vain malttanut odottaa jäähtymistä, vaan melkeimpä heti neitosten kanssa maisteltiin. Nuorimmainen otti jopa lisää!

Herkullista!

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Mehua ja kurkkuja

Viime vuoden puna- ja mustaviini marjat sekä tämän vuoden punaviinimarjat mehustin. Tuli melkein 10 L mehua. Olisi tullut varmaan enemmänkin, mutta kello oli jo 1.00 yöllä, kun lopetin mehustamisen ja silmät meinasi väkisin mennä kiinni, joten katsoin parhaakseni lähteä nukukumaan.


Viime viikolla myös 'säilöin' avomaan kurkkuja. Tämä oli ihan testi, koska minä itse en syö kurkkuja. Tehdessä rupesin sitten miettimään, että kukas näitä sitten syö, jos minä en niitä syö. Isännästä, kun en ollut varma, että tykkääkö.

Valkosipulisia etikkakurkkuja
Ohje: täältä.

Nämä ovatkin yllättävän hyviä. Ei liian makeita, vaan juuri sopivia. Viime viikon keskiviikkona tein ja sunnuntaina purkitin, mutta nyt alkaa vasta maku maistuvan. Eli menee noin viikko maustumiseen.

-------

Tuntuu kuin mitään ei saisi aikaiseksi, koska ei ole mitään, mitä täällä esittelisin. Pampuloita olen tehnyt iltaisin ohjelmia katsellessa, koska ne ovat sopivan pieniä ja yksinkertaisia töitä. Kuvia ei nyt ole näyttää, mutta ehkä seuraavan kerran, kun kirjoittelen jotain.

Viime viikolla tyhjensin meidän varaston meidän makuuhuoneeseen. Oli siinäkin homma. Tosin, on se vielä hieman kesken. Varastosta tuli ihan mielettömästi tavaraa meidän makuuhuoneeseen, mutta kun sain tavarat lajiteltua, niin sinne on mennyt vasta kuusi (6) laatikkoa. Mutta kahdeksan (8) laatikkoa leluja siirtyi isojen tyttöjen vaatekaappiin. Sillä ehdolla, että leikin jälkeen siivoavat ne. Tähän astihan on ollut se ongelma, etteivät ole halunneet siivota ja lelut siirtyivät siis varastoon.

Sain kankaatkin lajiteltua laatikoihin.. Viimeistä silausta vaille valmis. Pitää vain loppuun siivota makuuhuone. Flunssan pirulainen vain iski kuin salama kirkkaalta taivaalta, mikä on hidastanut toimintaa. Kuumeinen olo ilman kuumetta.. Väsynyt ja voimaton olo, mutta pakko yrittää jotain tehdä. Onneksi yöt olen saanut nukuttua ihmeen hyvin.

------

Ja voisin sanoa, että minä 'syytän' sly-rinkiä (salainen leivontaystävä) siitä, että minun kiinnostus kakkuja kohtaan on kasvanut ihan mielettömiin ulottuvuuksiin! 
Päässä vain pyörii, että mitä perusjuttuja kakun koristeluja varten kannattaisi ruveta hankkimaan?
 Olen ruvennut katsomaan ohjelmia Cake boss, ultimate cake-off, the next baker (tai mikä nyt olikaan). Ja varsinkin tuossa cake boss -ohjelmassa ne kakut ovat mahtavan näköisiä! Mitä ihmettä ne laittavat niiden kakkujen päälle.
Pahemmin, kun itsellä ei välineitä ole (ei juurikaan yhtään), niin aika paha ruveta koristelemaan.
Enemmän ja enemmän vain kakkujen teko + koristelu himottaa, mutta kun ei omat taidot riitä.

-----

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Mansikkakermakakkua

Mansikkakermakakku

Ohje: Täältä

Tämän näköisen kakun sain aikaiseksi. Tänään sitten on tarjolla kakkua, josta riittää vielä moneksi päiväksi. Kiilteen tein sly-parin lähettämällä kakkukiilteellä :).

Toivottavasti pienet koululaiset ovat olleet reippaita koulussa. Jospa kakku maistuu koululaisille.. Toivottavasti on makua ja ei olisi liian imelää.

maanantai 13. elokuuta 2012

SLY 20 - Elokuu on täällä tänään

Eilen (13.8.2012) kävin hakemassa huippu ihanan paketin, minkä kruunasi käsin kirjoitettu kirje.

KIITOS KIITOS KIITOS Sly:ni!

  • Pakastusrasioita
  • Kakkukiille-pussi
  • Tähtitorttu (paras maku!)
  • Kanelitankoja (uusi juttu minulle)
  • Tartalettivuokia (uusi juttu)
  • Hillosokeria
  • Elokuun reseptikortit
  • Käsinkirjoitettu kirje

Siis aivan huippu paketti. Reseptikorteissa ohjeet mm. Tartaletit (näitäkin testataan), raparperi-riisipuuro,  (tätä kokeilen kyllä), mansikka-raparperihillo (tämän teen) ja jos raparperia tulisi vielä lisää, niin kokeilen: raparperi-kanelihilloakin.

Tänään (14.8.2012) käytiin mökillä. Poimin tyttöjen kanssa 10L punaviinimarjoja ja edelleen jäi pensaisiin marjoja. Keräsin myös hieman iltapalaksi mustaviinimarjoja. Samalla piti mukaan napata raparperitkin, mutta unohdin :'(.
Tämä meidän "mökki" on ns. isännän mummola. Mummo muutti kaupunkiin ukin kuoltua, joten nyt on ns. mökkikäytössä. Ei ole rantaa eikä mitään, mutta lapsilla pihaa temmeltää <3. Ihana rauha ja hiljaisuus. Vaihtelua, kun saavat trampoliinilla pomppia, paistaa makkaraa/lihapullia nuotiolla (eniten talvisin, kesällä grillissä), kastella kukkia, kantaa puita ja käydään silloin tällöin saunomassa. On se puusauna vain niin ihana.

Eilen tosiaan tein kakkupohjan, mikä oli tarkoitus tyttöjen nukkuessa myös täyttää, mutta pohja jäi vuokaan kiinni, joten kakkupohjan tein uudelleen sitten tänään, kun eka kävin neidit saattamassa koulutielle. Ja täytin, minkä jälkeen jääkaappiin hyytymään. Koristelen huomenna tyttöjen ollessa koulussa, niin jospa huomenna olisi sitten kakkua tarjolla, kun tuleevat kotio ;).  On varmaan taas 'Heidin erikoinen' tarjolla. Minun koristelut, kun on mitä on.

Ja tein kakun väliin ihan itse hillon, mikä sai minut innostumaan säilönnästä. Tarkoitus olisi tehdä valkosipulisia etikkakurkkuja. En sitten tiedä kuka niitä syö, mutta pakko kokeilla. Ja sitten ajattelin mehustaa keräämäni punaviinimarjat + pakkasesta löytyvät marjat.

-----------------

Mutta takaisin itse kuukauden pakettiin. Kirjeessä kysyttiin, että tykkääkö tytöt osallistua leivontapuuhiin? Enemmän ehkä ruoanlaittoon, kuin leivontaan, kun haluan itse siihen keskittyä. Pullia tekeevät kyllä. Ja pipareiden teon olen jättänyt likkojen harteille. Kesäkeittoa, kun tein viime viikolla, niin esikoinen pilkkoi sipulit, porkkanat, herneet otti kuorista ja kukkakaaleista teki pieniä kukkia. Eli oikeastaan voisi sanoa, että esikoinen teki kesäkeiton.
Tämä kesä ollaan vietetty kotosalla. Kesälomamatka oli tarkoitus viime lauantaina tehdä, mutta se peruuntui sattuneista syistä.
Ja ei täällä kaupungissa pahemmin ilmassa eroavaisuuksia ole huomannut, kun syksy saapuu. Täällä tällä hetkellä aika lämmintä +20. Olisi kesä saanut olla vielä lämpimämpää.
Ja tosiaan, tuo omena-kaneli -hillo. Se on huippua! Viime talven tortut täytin kyseisellä hillolla ja mitään muuta en enää käytä :D. Siitä tuli minun suosikkini.

Täällä yritän synttäritarjottavia kovasti miettiä, mutta niin paljon ideoita, että katsoo, mitä päätän tehdä. Ennätän ja jaksan..

Ja miten hienon Kissa-tarran olit laittanut! Todellakin kuin meidän toinen katti: Jummi :).

Mutta nyt katsoo ohjelmia.

Kiitos paketista!

lauantai 11. elokuuta 2012

meketys - Arvonta!

Klikkaamalla kuvaa pääset osallistumaan arvontaan!

--------------

Tässä itse en ole joutanut mitään bloggailemaan.. 
Neljä hattua olen ommellut, mutta jospa minä joskus niistä kuvaa saisin laitettua. 
Odotan tässä vain, että Sny-kierros lähtee pyörimään.

-------------------

torstai 2. elokuuta 2012

Käännettävä trikoolippis

Käännettävä trikoolippis


Ohje: Täältä
Kankaat: Pallo-trikoota ja ruskea apila-trikoo. 

Kesä alkaa pikku hiljaa kääntyä syksyyn vai nytkö se kesä vasta alkaa? Minun on pitänyt jo jonkin aikaa tytöille lippis ommella, mutta nyt vasta sain yhden ommeltua. Otin itseäni niskasta kiinni ja piirsin lippiksen kaavat, leikkasin kankaasta, istahdin ompelukoppiini ja tsadam! Lippis valmistuikin yllättävän nopeasti!

Yllätyin, että nopea oli tehdä. Aloitin ompelukoneella, mutta päätin kuitenkin kokeilla saumuria.. Ihan hyvinhän tuo onnistui :D. Tikkaukset ompelukoneella, mutta mitähän meidän pikku kirppu on minun koneelle käynyt tekemässä, kun kankaan alapuolelle tulee näkymään yläpuolen tikki (vähän).

Ruskean apila-trikoon voitin tässä aikoinaan Tosimummon blogiarvonnassa :). Jouduin tekee paloista tuon apila-suikaleen, kun leveys ei riittänyt.

Kävi 'tuuri', kun Milka rupesi lippistä sovittamaan, kun isoimmat menivät nukkumaan, niin hattu on Milkallekin sopiva! Eli ei tarvitse kuin Hinnille kaavat piirrellä (onkin hirveän vaikea homma) ja kolme lippistä ommella.










Osallistuin SLY-ringin mansikkakisaan..

Leikkimielisessä 'mansikkakisassa' oli tarkoitus tehdä mansikka-aiheinen leivonnainen. Mie mietin pitkään, että viitsinkö minä osallistua kyseiseen kisaan, koska vastassa on heitä, jotka leipovat paljon, paljon enemmän ja paremmin kuin minä.

Mutta mie päätin osallistuja ja lähetin kuvan mansikkakäärmeestäni:



Käärme on tehty tuulihattutaikinasta, minkä välissä ja päällä on kermavaahtoa ja mansikoita. Sisko ja meidän pirpanat söivät tämän ja kehuivat, että oli herkullista! Olisi voinut kuulema olla toinenkin käärme. Mutta ei liikaa hyvää kerralla :).

Ja miten minulle kävi kyseisessä kisassa?

Mie VOITIN sen!!!!

Tänään posti kerkesi tulla ja posteljooni tuli jonkin ajan päästä uudelleen. Kerkesin onneksi tulla kaupungilta kotio. Iso paketti ihanilla mausteilla.



 Mansikkatarjotin :)

 Muffinssien koristenauhoja.. muffinssien ympärille, mansikkakassi, ja sitten noita kertakäyttö alustoja :D

 Mansikkapipareita tulossa jouluksi meille. Tällaista ennen nähnytkään. Tarroja.

 Veikeitä coctail-tikkuja, pussinsulkijoita, mansikkaisia serviettejä, valkosuklaa-mansikka keksejä. Sitten ihanan vihreitä liinoja esim. hillopurkkien päälle.

 Mansikka-teetä

Näitä maistellaan perjantaina. Näyttivät erittäin hyviltä, kun otin purnukasta poikkeen :).

Kyllä nyt passaa järjestellä vaikka mitä. Kiitoksia kaikille, jotka äänestivät minua. Ja tosiaan, kukaan ei tiennyt kuka on minkäkin tehnyt. Ja ääniä annettiin pisteytyksellä: 5., 3., 1.